Get Adobe Flash player

Zapraszamy ...


Dzisiaj jest 15.12.2017, piątek;
GCBK czynne w godz. 7.30-15.30


Sprawdzone przepisy












  •   Nauka gry na instrumentach muzycznych
  •   Gminne Spotkanie Seniorów w Pulszach
  •   Dożynki Parafialno - Gminne w Wyszkach
  •   Warsztaty w Filii GCBK w Strabli
  •   Gminny Dzień Rodziny w Topczewie
  •   Gminny Dzień Papieski w Wyszkach
  •   Wakacyjny sierpień w Wyszkach
  •   Akcja biblioteczna: Kiermasz Taniej Książki
  •   Seniorzy na wyjeździe do Kalnicy
  •   Konkurs fotograficzny: Moje wakacje

Dołącz do nas

Polecamy

Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Biblioteka Narodowa

Instytut Książki

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

Polski Związek Bibliotek

e-kultura

RPOWP

Gmina Wyszki

Zespół Szkół w Wyszkach

Szkoła Podstawowa w Topczewie



Złota myśl na dziś:

 

Składniki na ok. 2 kg grzybów:

  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 3 szklanki wody
  • 12 ziaren ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe

Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić i umyć. Gotować krótko w osolonej wodzie. Gorące grzyby przełożyć do słoików (zostawić wolne miejsce od 1/3 wysokości słoika).
Zalewać gorącą zalewą. Powinna zakryć grzyby.
Zakręcać słoiki, odwracać dnem do góry i zostawić do ostygnięcia.
Jeżeli ktoś lubi bardziej kwaśne, można do zalewy dodać więcej octu.
Dla urozmaicenia smaku można dodać 1/2 łyżeczki soli, 4 ząbki czosnku, 10 ziarenek pieprzy czarnego.
Ze względu na różne gusty smakowe warto poeksperymentować :)

 

Pogoda

Mapka pogody

Pomocnik


Kalendarz okazjonalny


"Wieści Gminne"
- najnowszy numer 69/2//2017,
terminy, archiwum

Wieści Gminne